scarce - онтологија

оскуден повеќе

оскудниот
Вид збор: Придавка
Сиромашен, слаб, што не е во доволно количеcтво.

скуден повеќе

скудни
Вид збор: Придавка
Кој чувствува недостиг.

шкрт повеќе

шкртиот
Вид збор: Придавка
Што е скуден, воздржан во исказот.
Употреба: Разговорно