scanty - онтологија

сиромашен повеќе

сиромашни
Вид збор: Придавка
Кој е скуден по содржина.

шкрто повеќе

Вид збор: Прилог
сиромашно, стегнато, стиснато, воздржано
Употреба: Разговорно

штур повеќе

штури
Вид збор: Придавка
Скуден, мршав, без содржина.

штуро повеќе

Вид збор: Прилог
штур