sacrilege - онтологија

погани повеќе

поганат
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави
Албански: përdhosje
Употреба: Религија

сквернави повеќе

сквернават
Вид збор: Глагол, несвршен
Во религијата - наруши чистотата на нешто.
Употреба: Религија
Повреди нешто свето, понижи, извалка.

скверни повеќе

Види и: сквернави (несв.)
сквернат
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави
Употреба: Религија

скрнави повеќе

Види и: сквернави (несв.)
скрнават
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави