rustling - онтологија

жуберкав повеќе

жуберкавиот
Вид збор: Придавка
Што жуберка, што има својство да жуберка.

жуберлив повеќе

жуберливиот
Вид збор: Придавка
Што жубори, што создава жубор.

жуборлив повеќе

жуборливиот
Вид збор: Придавка
Што жубори, што создава жубор.

рскав повеќе

рскава
Вид збор: Придавка
Што 'рска.
Употреба: Медицина

шушкав повеќе

шушкави
Вид збор: Придавка
Што шушка.

шушлив повеќе

шушливиот
Вид збор: Придавка
Што испушта шушкав глас.