rummage - онтологија

заџбура повеќе

заџбураат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да џбура.
Албански: kërkoj, hallakas

истарашка повеќе

истарашкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Измеша, испреврти сѐ барајќи нешто.
Употреба: Разговорно

оптарашува повеќе

оптарашуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Бара, тарашка.
Турски: taraşlamak

ринка повеќе

ринкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Рила, чепка со рило.

рови повеќе

роват
Вид збор: Глагол, несвршен
Копа земја правејќи бразди, ровови.
Албански: rrëmoj
Пројавува интерес кон нешто скриено, непознато; чепка.
Албански: rrëmoj
Употреба: Преносно значење