rum - онтологија

ром повеќе

Види и: рум (м.)
Вид збор: Именка, машки род
Обично во изразот ром-ракија.
Употреба: Разговорно

рум повеќе

(едн.) румот
Вид збор: Именка, машки род
Вид жесток пијалак.