row - онтологија

весла повеќе

веслаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Движи чамец или друго превозно средство на вода со помош на весло; плови со помош на весло.

завесла повеќе

Види и: весла (несв.)
завеслаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да весла.

одвесла повеќе

Види и: весла (несв.)
одвеслаат
Вид збор: Глагол, свршен
Се оддалечи, замине (со чун) веслајќи.

повесла повеќе

повеслаат
Вид збор: Глагол, свршен
Весла малку, кратко време.