rosary - онтологија

броеница повеќе

мн. броеници
Вид збор: Именка, женски род
бројници
Албански: rruzare, tespihe
Употреба: Религија

бројници повеќе

бројниците
Вид збор: Именка, множина
Низа од зрна, најчесто од килибар, наменети за забава или молитва во одделни религии со префрлање на зрната натаму-наваму.