rocky - онтологија

камен повеќе

камениот
Вид збор: Придавка
Што е со карпи, карпест.
Употреба: Геологија

карпест повеќе

карпестиот
Вид збор: Придавка
Што има карпа, што е од карпи.
Употреба: Геологија

скалест повеќе

Види и: скала (ж.)
скалести
Вид збор: Придавка
Место што е од камен, каменест, каменит.

спилест повеќе

спилести
Вид збор: Придавка
Кој се состои од спили, кој изобилствува со спили.
Употреба: Геологија
Примери:
Спилести ридови.

стеновит повеќе

стеновита
Вид збор: Придавка
карпест
Албански: shkëmbor
Употреба: Географија