resultative - онтологија

резултатив повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Начин на изразување видска опозиција кај дејствата, кај глаголите; категорија на глаголот.
Употреба: Граматика

резултативен повеќе

резултативниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на резултатив.
Употреба: Граматика