restriction of transferability - онтологија

винкулација повеќе

мн. винкулации
Вид збор: Именка, женски род
Условување на сопственичкото право кај хартии од вредност од страна на емитентот; именско поврзување на сопственоста.
Германски: Vinkulation
Употреба: Економија