responsible - онтологија

одговорен повеќе

одговорни
Вид збор: Придавка
Што има, што носи одговорност за извршувањето на нешто.

повикан повеќе

повикани
Вид збор: Придавка
Што е надлежен, меродавен.

праша повеќе

прашаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се праша) Има одговорност за нешто.

пресметлив повеќе

пресметливиот
Вид збор: Придавка
Некој чии постапки можат да се пресметаат, предвидат, однапред.
Употреба: Правда