respiratory - онтологија

дишен повеќе

дишниот
Вид збор: Придавка
Што е поврзан со дишењето, што учествува во дишењето.
Употреба: Медицина

респираторен повеќе

респираторниот
Вид збор: Придавка
Што служи за респирација, дишни патишта.
Употреба: Анатомија
Што се однесува на процес во некои организми, кога се внесува кислород, а се испушта јаглероден диоксид.
Употреба: Биологија , Медицина