reseller - онтологија

прекупец повеќе

мн. прекупци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што купува стока за да ја препродаде.
Албански: parablerës, rishitës
Употреба: Економија

препродавач повеќе

мн. препродавачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што препродава.
Албански: rishitës, stërshitës
Употреба: Економија

ќарлија повеќе

мн. ќарлии
Вид збор: Именка, машки род
Оној што работи за ќар, добивка; ќарџија.
Турски: kâr
Употреба: Разговорно