repeater - онтологија

повторувач повеќе

мн. повторувачи
Вид збор: Именка, машки род
Ученик што го повторува класот.
Употреба: Образование

примопредавател повеќе

мн. примопредаватели
Вид збор: Именка, машки род
Радиостаница што прима и предава сигнали.
Употреба: Технологија

репетент повеќе

мн. репетенти
Вид збор: Именка, машки род
Ученик што го повторува одделението или класот, повторувач.
Албански: ngelavç, përsëritës
Употреба: Образование

скапаница повеќе

мн. скапаници
Вид збор: Именка, женски род
Тап, слаб ученик, повторувач.
Албански: nxënës i dobët, tup
Употреба: Образование , Преносно значење