religion - онтологија

вера повеќе

мн. вери
Вид збор: Именка, женски род
религија, вероисповед
Албански: religjijoni

вероисповедание повеќе

мн. вероисповеданија
Вид збор: Именка, среден род
вероисповед
Употреба: Архаизам , Религија

религија повеќе

мн. религии
Вид збор: Именка, женски род
вера, вероисповед
Примери:
Христијанската религија.