regional - онтологија

областен повеќе

обласни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на област.

подрачен повеќе

Види и: подрачје (ср.)
подрачни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на подрачје.

покраински повеќе

Види и: покраина (ж.)
покраинскиот
Вид збор: Придавка
Што припаѓа, што се однесува на покраина.

регионален повеќе

регионални
Вид збор: Придавка
Што се однесува на некоја одделна област, дел од земја, што припаѓа на некој регион, на некоја земја или на неколку соседни земји; областен, местен.

регионски повеќе

Вид збор: Придавка
Кој се однесува на регион.