recitation - онтологија

рецитал повеќе

мн. рецитали
Вид збор: Именка, машки род
рецитација
Албански: recital

рецитација повеќе

мн. рецитации
Вид збор: Именка, женски род
Уметничко читање на литературни дела, обично на песни, рецитирање.
Албански: recitim

рецитирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
декламирање