reasoning - онтологија

објаснување повеќе

мн. објаснувања
Вид збор: Именка, среден род
одговор, образложение, толкување
Албански: arsyetim

резонирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
резонира
Примери:
Неговото резонирање беше прифатливо.