raw material - онтологија

репроматеријал повеќе

мн. репроматеријали
Вид збор: Именка, машки род
Материјал што се употребува за репродукција; суровини, полупреработки што треба да се доработат за да се добие финален производ.
Употреба: Економија

сировина повеќе

Види и: суровина (ж.)
мн. сировини
Вид збор: Именка, женски род
суровина
Албански: lëndë e parë
Употреба: Економија

суровина повеќе

мн. суровини
Вид збор: Именка, женски род
Материја што треба допрва да се преработува.
Албански: lëndë e parë
Употреба: Економија