radiologist - онтологија

радиолог повеќе

мн. радиолози
Вид збор: Именка, машки род
Специјалист по радиологија.
Албански: radiolog
Употреба: Медицина
Лекар-специјалист за лекување со радиоактивни елементи.
Албански: radiolog
Употреба: Медицина

рендгенолог повеќе

мн. рендгенолози
Вид збор: Именка, машки род
Специјалист по рендгенологија.
Употреба: Медицина