radio set - онтологија

радиоапарат повеќе

Види и: радиоприемник (м.)
мн. радиоапарати
Вид збор: Именка, машки род
радиоприемник
Употреба: Технологија

радиоприемник повеќе

мн. радиоприемници
Вид збор: Именка, машки род
радиоапарат
Употреба: Технологија