question - онтологија

доиспраша повеќе

Види и: испраша (св.)
доиспрашаат
Вид збор: Глагол, свршен
Испраша за сè, до крај.
Албански: pyes deri në fund
Ги испраша сите.
Албански: pyes të gjitha

допраша повеќе

допрашаат
Вид збор: Глагол, свршен
Испраша се, до крај.
Албански: pyes të gjitha

запраша повеќе

запрашаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да прашува.
Албански: pyes

праша повеќе

прашаат
Вид збор: Глагол, свршен
Спроведе истрага, провери веродостојно со поставување прашање.