quadruple - онтологија

учетвори повеќе

учетворат
Вид збор: Глагол, свршен
Зголеми за четирипати.
Албански: katërfishoj
(се учетвори) Се зголеми за четирипати.
Албански: katërfishohet

учетворува повеќе

Види и: учетвори (св.)
(се) учетворуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) учетвори

четворен повеќе

четворна
Вид збор: Придавка
Четирипати поголем.
Примери:
Четворен успех.
Што се состои од четири еднакви дела.
Примери:
Четворна кола (четворкола).
Што е составен од четворица.
Примери:
Четворен сојуз.