purchase - онтологија

набавка повеќе

мн. набавки
Вид збор: Именка, женски род
набавување
Албански: furnizim
Употреба: Економија
Набавен предмет, тоа што е набавено.
Албански: dërgesë
Употреба: Економија

откуп повеќе

(едн.) откупот
Вид збор: Именка, машки род
Купување стоки, производи, материјални добра, обично како преземање на вишок производи со гарантиран паричен надоместок.
Албански: blerje
Употреба: Економија

снабдување повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Сите мерки за задоволување на потребите на населението или на некоја организација.
Албански: furnizim
Примери:
Централизирано снабдување.