puke - онтологија

блувотина повеќе

Види и: блујавица (ж.)
мн. блувотини
Вид збор: Именка, женски род
блујавица

блуеница повеќе

мн. блуеници
Вид збор: Именка, женски род
Тоа што се повраќа, што е изблуено.

блујавица повеќе

мн. блујавици
Вид збор: Именка, женски род
блуеница
Албански: lloj bari
Употреба: Медицина

зблуе повеќе

Вид збор: Глагол, свршен
(само во 3. л. едн. ми, ти, му ... се) Почувствува нагон за повраќање.
Употреба: Безлично

повраќаница повеќе

Види и: блуеница (ж.)
мн. повраќаници
Вид збор: Именка, женски род
блуеница
Употреба: Медицина