puberty - онтологија

пубертет повеќе

(едн.) пубертетот
Вид збор: Именка, машки род
Полово зреење кај човекот, премин од детство во младешко доба.
Албански: pubertet
Употреба: Медицина
Возраста кога станува полово зреење.
Албански: pubertet
Употреба: Медицина