promising - онтологија

ветувачки повеќе

ветувачкиот
Вид збор: Придавка
Што ветува.
Употреба: Книжевен збор

изгледен повеќе

Види и: изглед (м.)
изгледни
Вид збор: Придавка
Што има добри изгледи, добри шанси.

перспективен повеќе

перспективни
Вид збор: Придавка
Што има добри услови за развој.

перспективно повеќе

Вид збор: Прилог
перспективен
Примери:
(разг.) Перспективно гледано.