project - онтологија

испроектира повеќе

Види и: проектира (св. и несв.)
испроектираат
Вид збор: Глагол, свршен
проектира

проект повеќе

мн. проекти
Вид збор: Именка, машки род
Разработен план за остварување некоја задача.
Албански: projekt
Претходен текст на некој документ.
Албански: projekt
Замисла што се остварува според план со определен рок, опсег, опис на содржината и организацијата на работата.
Албански: punim

проектира повеќе

проектираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изработи, изработува, состави, составува проекти.
Албански: projektoj
Прикаже, прикажува филм со проектор.
Албански: projektoj

прожектира повеќе

прожектираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
проектира
Употреба: Архаизам