profession - онтологија

занает повеќе

мн. занаети
Вид збор: Именка, машки род
занимање, професија, струка
Турски: zanaat Албански: artizanat

занимање повеќе

мн. занимања
Вид збор: Именка, среден род
професија, позив, струка
Албански: profesion
Употреба: Економија

професија повеќе

мн. професии
Вид збор: Именка, женски род
Главна дејност за која се има подготовка и што служи за обезбедување егзистенција.
Албански: profesion

работа повеќе

мн. работи
Вид збор: Именка, женски род
Дејноста со која се обезбедува егзистенцијата.
Албански: profesion

струка повеќе

струката
Вид збор: Именка, женски род
Вид, гранка на науката или професијата.
Албански: profesion