prime reason - онтологија

праоснова повеќе

мн. праоснови
Вид збор: Именка, женски род
Прва, првобитна основа, суштина на нешто.

првооснова повеќе

Види и: праоснова (ж.)
мн. првооснови
Вид збор: Именка, женски род
праоснова