pretension - онтологија

афектација повеќе

мн. афектации
Вид збор: Именка, женски род
афектирање

претензија повеќе

мн. претензии
Вид збор: Именка, женски род
Силна желба, стремеж да се постигне нешто; барање на некого да му се признаат заслуги, права, способности.