preposition - онтологија

предлог повеќе

мн. предлози
Вид збор: Именка, машки род
Неменлив збор што се наоѓа пред именските зборови и изразува различни односи меѓу нив и другите зборови во реченицата.
Албански: parafjalë
Употреба: Граматика

препозиција повеќе

мн. препозиции
Вид збор: Именка, женски род
предлог
Албански: prepzicion, parafjalë
Употреба: Граматика
Ставање на еден јазичен елемент пред друг.
Албански: parafjalë