prefix - онтологија

претставка повеќе

мн. претставки
Вид збор: Именка, женски род
префикс
Албански: parashtesë
Употреба: Граматика

префикс повеќе

мн. префикси
Вид збор: Именка, машки род
Јазичен елемент што се додава на почетокот на зборот и со него образува нов збор.
Употреба: Граматика

префиксира повеќе

префиксираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Додаде, додава елемент како префикс на збор.
Употреба: Граматика