prayer rug - онтологија

саџаде повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сеџаде
Турски: seccade

сеџаде повеќе

мн. сеџадиња
Вид збор: Именка, среден род
Мала простирка, килимче за клањање при молитва на муслиманите.
Турски: seccade
Употреба: Религија