pragmatist - онтологија

прагматист повеќе

мн. прагматисти
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на прагматизмот.
Употреба: Филозофија

прагматичар повеќе

мн. прагматичари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што бира практични, корисни решенија што даваат најдобар резултат, што водат кон поголем успех; прагматичен, практичен човек.