popcorn - онтологија

катарка повеќе

мн. катарки
Вид збор: Именка, женски род
пуканка
Албански: popkorn, kokoshka
Употреба: Дијалектен збор

плускавец повеќе

мн. плускавци
Вид збор: Именка, машки род
(обично мн.) пуканка, пуканица
Албански: kokoshka
Употреба: Гастрономија

пуканка повеќе

мн. пуканки
Вид збор: Именка, женски род
(обично во мн.) Распукано зрно пченка на висока температура со или без масло.
Албански: popkorn, kokoshka
Употреба: Гастрономија