pop up - онтологија

буфне повеќе

(се) буфнат
Вид збор: Глагол, свршен
се појави, излезе
Албански: del, paraqitet
Употреба: Преносно значење

вдаде повеќе

(се) вдадат
Вид збор: Глагол, свршен
Добие можност.
Албански: merr rast

возникне повеќе

возникнат
Вид збор: Глагол, свршен
Се појави, се случи одненадеж.
Употреба: Книжевен збор

изникне повеќе

изникнат
Вид збор: Глагол, свршен
Се појави некој или нешто ненадејно, неочекувано (обично како непожелно).
Албански: shfaqem
Употреба: Преносно значење

исцрта повеќе

Види и: црта (несв.)
исцртаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се исцрта) Се изрази, се покаже (обично на лице).
Албански: shfaqem
Употреба: Преносно значење

мерне повеќе

(се) мернат
Вид збор: Глагол, свршен
Се појави, се покаже за миг.