pompous - онтологија

високопарен повеќе

високопарниот
Вид збор: Придавка
Што е изразен со висок стил, тешко разбирлив.

помпезен повеќе

помпезни
Вид збор: Придавка
раскошен, сјаен, екстравагантен
извештачен, накитен, бомбастичен