polite - онтологија

воспитан повеќе

воспитаниот
Вид збор: Придавка
Што е учтив, што умее добро да се однесува.

парламентарен повеќе

парламентарни
Вид збор: Придавка
Што се држи учтиво, не го прекинува другиот во зборувањето.
Албански: i sjellshëm
Употреба: Преносно значење

учтив повеќе

учтиви
Вид збор: Придавка
Добро воспитан, културен.