polarization - онтологија

поларизација повеќе

мн. поларизации
Вид збор: Именка, женски род
Својство што го добиваат прородните светлосни зраци при прекршувањето на светлината.
Албански: polarizim
Употреба: Физика , Хемија
Процес при галванизација кај галванските елементи, собирање честички околу електричните полови.
Албански: polarizim
Употреба: Физика
Групирање во две спротивставени страни.
Албански: polarizim
Употреба: Политика