point out - онтологија

поентира повеќе

поентираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
нагласи, истакне

предочи повеќе

предочат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде до знаење, обрне внимание на нешто.
Албански: bëj me dije

претстави повеќе

претстават
Вид збор: Глагол, свршен
Сврти внимание на нешто, образложи нешто.
Албански: përmend

укаже повеќе

укажат
Вид збор: Глагол, свршен
(непреод.) Покаже, обрне внимание на нешто.
Албански: rrëfej

укажува повеќе

Види и: укаже (св.)
укажуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
укаже
Албански: tregoj, sugjeroj