poet - онтологија

певец повеќе

мн. певци
Вид збор: Именка, машки род
поет
Примери:
Певец на возвишени родољубиви чувства.

поет повеќе

мн. поети
Вид збор: Именка, машки род
Писател на лирични творби, обично во стихови.
Употреба: Литература

стихотворец повеќе

мн. стихотворци
Вид збор: Именка, машки род
Оној кој создава стихови.
Албански: poet
Употреба: Литература