pocket - онтологија

пазамарка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
пазуварка
Употреба: Дијалектен збор

пазуварка повеќе

мн. пазуварки
Вид збор: Именка, женски род
Џеб до пазувата.

џеб повеќе

мн. џебови
Вид збор: Именка, машки род
дел од облека
Турски: cep Албански: xhep

џепче повеќе

мн. џепчиња
Вид збор: Именка, среден род
џеб
Употреба: Деминутив