pluck - онтологија

испердуши повеќе

испердушат
Вид збор: Глагол, свршен
Искубе пердуви од птица (кокошка).
Албански: shkul, shpuploj

испоскубе повеќе

испоскубат
Вид збор: Глагол, свршен
Искубе во голема мера.
Албански: shkul

накорне повеќе

накорнат
Вид збор: Глагол, свршен
Искорне доволно или големо количество.

окубе повеќе

окубат
Вид збор: Глагол, свршен
За пердув, влакно - истргне, отстрани од корен.
Албански: shkul

оскубе повеќе

оскубат
Вид збор: Глагол, свршен
Со кубење отстрани коса, пердуви.
Албански: shkul

скубе повеќе

скубат
Вид збор: Глагол, несвршен
Вади од корен нешто: растение, пердув, влакно и сл.
Албански: këpus, shkul

скубне повеќе

скубнат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади од корен, искорне.
Албански: shkul
Примери:
Отиде во градината да скубне малу магдонос.