plebicitary - онтологија

плебисцитарен повеќе

плебисцитарниот
Вид збор: Придавка
Изгласан со плебисцит, со сеопшто народно гласање.
Употреба: Политика
Масовен, усвоен во широките народни маси, едногласно и единствено.
Употреба: Политика