playboy - онтологија

плејбој повеќе

мн. плејбои
Вид збор: Именка, машки род
Добро ситуиран, но неодговорен за своите постапки млад човек, оддаден на уживање и задоволства.
Албански: pleiboj
Заведувач, освојувач на женските срца.
Албански: pleiboj