philosophy - онтологија

филозофија повеќе

мн. филозофии
Вид збор: Именка, женски род
Наука за најопштите закони на развитокот на природата, човечкото општество и мислењето.
Албански: filozofi
Употреба: Религија и Филозофија
Сфаќањето на нешто, убедување, концепција.
Албански: filozofi
Употреба: Разговорно