personify - онтологија

олицетвори повеќе

олицетворат
Вид збор: Глагол, свршен
Претстави, изрази нешто (апстрактен поим, идеја, особина) во лик на живо суштество.
Албански: përfytyroj, personifikoj
Со својата личност претстави извесна особина (храброст, добрина).
Албански: personifikoj, përfytyroj

персонификува повеќе

Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
олицетворува

персонифицира повеќе

пресонифицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изрази, претстави, нешто апстрактно со одреден лик, како живо суштество.