permanent - онтологија

деноноќен повеќе

деноноќни
Вид збор: Придавка
Што се случува непрекинато и дене и ноќе, што се однесува на деноноќие.

едностоен повеќе

едностојниот
Вид збор: Придавка
постојан, непрекинат

непрестаен повеќе

непрестајниот
Вид збор: Придавка
Што не престанува.

перманентен повеќе

перманентна
Вид збор: Придавка
постојан и непрекинат

постојан повеќе

постојани
Вид збор: Придавка
Што се одвива постојано, без прекин.
Албански: i vazhdueshëm

редовен повеќе

редовни
Вид збор: Придавка
Кој е постојан некаде.
Албански: i rregullt

систематски повеќе

систематска
Вид збор: Придавка
постојан, доследен
Примери:
Систематско задоцнување.

стален повеќе

стални
Вид збор: Придавка
постојан